dimarts, 20 de gener del 2009

Krugman i la crisi a Espanya (i a Catalunya... of course)


El darrer post del premi Nobel Paul Krugman en el seu blog es esfereïdor. El conegut economista dóna la seva visió de la crisi en el cas espanyol.

Sempre he estat un euroescèptic, tot i que sempre he hagut de lluitar contra el pensament únic europeista que puerilment s'ha acceptat sense discussió entre el nostre país i que ens havia de salvar de tots els mals. No vaig veure clara en el seu moment una unió monetària imposada políticament contra les característiques d'un mercat com l'europeu, mancat d'una veritable unitat (sobretot per l'existència d'una veritable mobilitat laboral).

Ai, ai, ai... segons Krugman sembla que aquest euro tan galdós ens donarà més maldecaps a l'hora de maldar per sortir de la crisi als que ens trobem dins el jou de l'economia espanyola i dels seus reguladors i actors.

Sembla, doncs, que el pas previ a la independència hauria de ser l'assumpció del dòlar com a moneda de curs a Catalunya. 

2 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Bé, aviat veurem si una lliura devaluada funciona millor com a salvavides que un euro estable. De moment a mi em fot les vacances enlaire...

Metaljack ha dit...

I el Franc Suïs que sempre diuen que ha estat una moneda refugi?