dimecres, 31 de desembre del 2008

Free lunch?

"There is no such thing as a free lunch".

Milton Friedman

... but many people ignore that. Why?

dilluns, 29 de desembre del 2008

Haik9

És ara, a la fi
quan hi ha pols
amb una bufada se'n va

divendres, 26 de desembre del 2008

El rossinyol - Els lais de Maria de França

En El rossinyol Maria de França ens conta la història d’una dama enamorada del cavaller que vivia al costat de la seva casa.

La seva relació es limitava a comunicar-se de lluny per la finestra, però el seu marit ja tenia la mosca al nas per les absències de la seva dona.

Finalment, li demanà pel per què de les seves freqüents visites a la finestra i ella li explicà que era per sentir com cantava el rossinyol. El seu marit, gelós, ordenà prendre l’ocell i el matà davant mateix de la seva dona, llençant-li el cos mort del rossinyol ple de sang al damunt.

La dona, trista per haver perdut la seva excusa per comunicar-se amb el seu amant, embolicà el rossinyol mort amb un brodat d’or i li envià al seu amor per explicar-li que ja no es podrien veure més. Aquest, en rebre'l, el posà en un capsa bellament decorada per recordar allò que havien perdut.

dimecres, 24 de desembre del 2008

Individual freedom

"The only way that has ever been discovered to have a lot of people cooperate together voluntarily is through the free market. And that's why it's so essential to preserving individual freedom".

Milton Friedman

These words are so obvious that I am not capable to add any comment to them.

dilluns, 22 de desembre del 2008

Haik8

L'ona m'afoga
però trec el cap
segueixo nedant

divendres, 19 de desembre del 2008

Els dos amants - Els lais de Maria de França

Els dos amants és la història d’un rei vidu que no volia casar la seva filla per no restar sol.

Per endarrerir al màxim el moment, posava a prova els pretendents fent-los carregar la seva filla a peu fins dalt d’una muntanya. Una prova quasi impossible de superar atesa l'altura de la muntanya.

La filla es va enamorar d’un jove noble i li proposà d’aconseguir-li una poció que li donés força per superar la prova. Quan estaven a mitja pujada ell, engrescat per la consecució de l'èxit, refusa prendre la poció, però quan arriben a dalt de tot, es mor de defalliment.

Ella li dóna la poció per reanimar-lo però no ho aconsegueix. Aleshores, vessa la resta del beuratge per la muntanya i li agafa un atac de cor de la pena.

dijous, 18 de desembre del 2008

Bailouts. They're not all the same

Please, stop comparing the bailout of banks and financial institutions with the one of the automotive industry. They are not comparable.

Imagine a body in which the financial system is the heart and the automotive industry is an irreversible gangrenous foot whose harmful effects might spread up the leg to the vital organs. Is it reasonable to save the heart? Yes. isn't it? What would you do with the foot? Would you sever it or either would you try to "save" it by taking some pain killer?

Come on. Stop demagoguery. Please.

dimecres, 17 de desembre del 2008

... if we only were allowed to be free (to choose)

"Most economic fallacies derive from the tendency to assume that there is a fixed pie, that one party can gain at the expense of another".



In this coming Dark Age for freedom it is not a bad idea to remember some words from Milton Friedman.


New solutions for the current crisis are at hand. Never doubt about it... if we only were allowed to be free (to choose).

dilluns, 15 de desembre del 2008

Haik7

Amb els ulls clucs
em deixo anar
caic sobre un jaç tou

divendres, 12 de desembre del 2008

Lanval - Els lais de Maria de França

Lanval és l’únic lai de Maria de França que fa referència a la cort artúrica.

Tracta d’un cavaller protegit del rei Artús que refusa els favors de la reina Ginebra ja que té una relació amorosa amb una fada que li demana que no faci mai pública la seva identitat.

La reina, per despit al refús de Lanval l’acusa públicament de no estar interessat en les dones. Per defensar-se en el judici que se li fa, ha de confessar la identitat de la seva amant i revelar el secret de la seva relació a petició del rei.

La fada apareix per defensar el seu estimat i endur-se'l a Avalon.

dilluns, 8 de desembre del 2008

Haik6

Tanca el llavis
l'ira creixent
però calla intel·ligent

divendres, 5 de desembre del 2008

Freixe - Els lais de Maria de França

Dos cavallers es casen amb dues dames. Quan la primera d’elles es queda embarassada i dóna llum a dos bessons, l’altra dona l’acusa d’adulteri, ja que això només passa quan, segons aquesta, la mare ha estat amb dos homes. El cavaller rebutja la seva dona per aquesta infàmia.

Quan aquesta segona també es queda prenys i té dues bessones, per tal de no ser acusada de la mateixa suposada falta, es desfà d’una de les filles, Freixe, a la qual abandona en una abadia embolicada en un preciós brodat.

La noia creix i es converteix en un bella donzella de la qual s’enamora un poderós senyor. N’esdevé l’amistançada fins que aquest coneix una altra dona noble per casar-s’hi i que resulta ser la seva germana bessona. La que s'havia quedat amb la família. S’acaba descobrint que les dues són germanes quan la primera amant, ressignada, prepara el llit conjugal del seu senyor i el guarneix amb el seu preciat brodat i la mare de la núvia (que també era la seva mare!), reconeix la penyora. El senyor reconsidera el matrimoni inicial i es casa amb Freixe.

dilluns, 1 de desembre del 2008

Haik5

S'obre el cel
la terra s'aferma
el meu món és meu.